Lopers trotseren de kou bij de ‘3-meren cross’ in Gieten.

Zaterdag 11 februari startten 133 bikkels aan de 3e editie van de ‘3 meren cross’ in Gieten.
’s Ochtends scheen  het zonnetje door de boomtoppen, maar naarmate het startschot kwamen naderde nam de bewolking en daarmee ook de kou toe.

Dat weerhield de lopers niet om zich richting het Staatsbos Gieten-Gasselte te begeven.
Na een kort welkom werden de lopers om 14.00 uur weggeschoten door Jan Abbas. Zelf hardloper en eigenaar van Jumbo Abbas, Gieten.

Het afwisselende parcours, dat de loper leidde over bospaden en steile heuvels, had door de weersomstandigheden een extra moeilijkheidsgraad. Door de vorst van de afgelopen dagen in combinatie met de lichte sneeuwval was de ondergrond bevroren en de bovenlaag glad. Alle elementen voor een uitdagende cross waren volop aanwezig.

Bij de junioren die 1 ronde van circa 4 kilometer aflegden, kwam Manolito Musters als snelste jongeman over de finish in een tijd van 15.07. De snelste jongedame volgde hem op ruim 5 minuten: Annabel Paul finishte in een tijd van 20.53.  Beide ontvingen uit handen van Henk ter Veen een bioscoopbon, aangeboden door LoopgroepGieten.
Het parcours voor de senioren en masters was circa 8 kilometer. Deze lopers trotseerden de moeilijke elementen 2x. Zij streden om de dagprijs, aangeboden door Pégé eetcafé uit Gieten. Stefan Wessel en Sabine Spreen zijn binnenkort van harte welkom om de gewonnen voucher te verzilveren in deze horecagelegenheid in Gieten.

Stefan kwam in een tijd van 27.28 over de finish, terwijl Sabine de twee rondes in een tijd van 31.35 aflegde.
Gezien de kou, de staat van het parcours in combinatie met de moeilijke elementen, hebben deze winnaars een prima tijd neergezet.

Om bij deze kou buiten te sporten verdient iedere loper een prijs. Zo ook de vrijwilligers die de hele dag al buiten met de voorbereidingen bezig zijn geweest.
Om op te warmen stond er na afloop van de wedstrijd voor de lopers en de vrijwilligers een kom snert en roggebrood met spek klaar.

De organisatie kijkt tevreden terug op de 3e editie van deze cross.

We kunnen concluderen dat steeds meer lopers ons circuit hebben ontdekt. We kijken dan ook uit naar de laatste cross van het Geopark Hondsrug Crosscircuit: de ‘Kleine Moere Cross’ in Grolloo. Wederom een op zichzelf staande cross, waarbij de dagprijzen beschikbaar worden gesteld door het Hof van Saksen. Voor een aantal lopers zal deze cross extra belangrijk zijn: hetzij voor een plek op het ereschavot van het eindklassement, hetzij voor het maken van een kans op één van de twee stimuleringsprijzen.

Wie aan het eind van de 4 best gelopen wedstrijden het minst aantal punten heeft behaald eindigt als eerste in het klassement. Voor de dames-junioren betekent dit dat enkel Bo de Graaf nog in aanmerking kan komen voor de prijs. Zij heeft tot nu 3 wedstrijden gelopen. Doet ze op 18 maart mee, dan is ze zeker van de 1e prijs aan haar caterogie. Bij de heren-junioren maken 4 mannen nog kans op een plek op het ereschavot.

Bij de overige categorieën zal tevens op 18 maart de beslissing vallen: wie wordt er 1, 2 of 3.

Gezien het aantal lopers dat nog een kans heeft op een prijs, wordt het voor de organisatie een pittige uitdaging om op 18 maart a.s. het eindklassement op te maken. Zodra alle nummers 1, 2 en 3 bekend zijn zal de prijsuitreiking gaan plaatsvinden.

Daarna zullen op basis van loting,  uit alle lopers welke minimaal 5 van de 6 wedstrijden hebben gelopen (en niet in de prijzen zijn gevallen) 2 stimuleringsprijzen worden uitgereikt.

We zien jullie zaterdag 18 maart graag aan de start bij ‘de Kleine Moere cross’, inschrijving vanaf 12.30 uur bij Klimpark Outdoor Grolloo aan de Oostereind 12 in Grolloo. De wedstrijd start om 14.00 uur.

Voor meer informatie, kijk op //geoparkdehondsrug.nl/nl/p/crosscircuit/.