Geopark Hondsrug Crosscircuit krijgt steeds meer bekendheid

Op zaterdag 11 februari a.s. organiseert LoopgroepGieten voor de 3e keer de ‘3-meren cross’. Een uitdagende wedstrijd in een prachtig natuurgebied.
De route loopt via de oude spoorlijn, een heidegebied en rondom 3 meren: het Sekmeer, het Jonkerszandgat en het gat van Homan Free. Het natuurgebied kenmerkt zich door mooie bospaden en steile heuvels.

Deze cross is de 5e in de serie van 6 wedstrijden. De wedstrijden in Rolde, Drouwen, Gasselte en Ekehaar gingen ons voor. Het deelnemersveld van deze wedstrijden laat zien dat er in deze 3e editie veel nieuwe lopers aan ons circuit zijn gaan deelnemen. En daar zijn we als organisatie erg blij mee: steeds meer hardlopers hebben ons circuit gevonden.
Ook zien we het aantal junioren dat aan ons circuit meedoet iets stijgen.

Op 11 februari liggen bij de finish 4 prijzen klaar: voor de snelste volwassen dame en heer én voor de snelste junior dame en heer.
Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, dien je minimaal 4 van de 6 wedstrijden te hebben gelopen. De circuitwinnaars worden na afloop van laatste cross (18 maart a.s. in Grolloo) bekendgemaakt.
Ook zullen dan de 2 stimuleringsprijzen worden uitgereikt, welke worden verloot onder alle deelnemers van het eindklassement die minimaal 5 van de 6 wedstrijden hebben gelopen én niet tot de eerste 3 winnaars behoren.

De cross in Gieten gaat over een afstand van circa 7,8 km (2 rondes). De junioren lopen 1 ronde (circa 4 km).

Ga je niet voor een plaats in het eindklassement, dan mag je ook altijd 1 ronde lopen.

Inschrijven kan op de dag zelf, vanaf 12.30 uur bij Snackkiosk Eexterhalte, Stationsstraat 60 in Eext.
Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00.
Start van de wedstrijd is om 14.00 uur.
Tegen inlevering van je startnummer ontvang je een ‘soepmunt’ welke je bij de kiosk kunt verzilveren.
Er is een handmatige tijdwaarneming (geen chip registratie) en er is geen douche/kleedruimte aanwezig.

Informatie over de ‘3-meren cross’, het reglement én over het Geopark Hondsrug Crosscircuit is te vinden via de website van het Geopark de Hondsrug www.geoparkdehondsrug.nl/nl/p/crosscircuit/
of op de facebookpagina www.facebook.com/geoparkhondsrugcrosscircuit.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Sonja Martens (06) 2007 63 80.