Zweedse orienteringloop van loopgroep Gieten groot succes

Zondagochtend 23 April stonden 9 teams klaar om deel te nemen aan de 2e editie van de Zweedse orienteringloop georganiseerd door de loopgroep Gieten. Het loopspel werd uitgezet in en rondom het Zwanemeerbos. Om 10.15u werd het startschot gegeven. In tegenstelling tot vorig jaar starten alle teams op het zelfde tijdstip en kregen ze de opdracht om het opgegeven orientatiepunt te vinden die op de bijbehorende plattegrond aangegeven werd. Ook werd er dit jaar een eindtijd aan het spel toegevoegd waardoor de druk werd opgevoerd. Zodra ze het eerste punt  hadden gevonden moest elk team terug naar de start lopen en kon de zoektocht naar de andere 9 punten beginnen.

De teams, bestaande uit 2 personen starten vanaf de camping Zwanemeer. Op de plattegrond stonden punten die opgezocht moesten worden. Bij deze punten stond een bordje met een letter erop. Deze letter moest je invullen en alle letters samen vormden een woord. Diegene  die het snelst deze punten had bereikt en de puzzel juist wist op te lossen werd winnaar. De organisatie heeft het niet makkelijk gemaakt want er waren ook bordjes geplaatst die niet meededen  en stonden op een ander punt dan op de kaart werd aangegeven. Dat was een ’’instinker’’.  Uiteindelijk was iedreen rond 11.30u weer terug. Er werd nog even gerekend en de prijswinnaars werden bekend gemaakt.

Dit jaar had  de loopgroep 3 prijzen. de 3e prijs ging naar Jos Schippers en Marije Botterblom, zij wonnen beide een waardebon t.w.v. € 10,00 van de hardloopwinkel Run2Day uit Assen. De 2e prijs ging naar Sonja Martens en Harold Mulder. Zij kunnen iets uitzoeken van € 15,00 bij Run2Day. De winnaars waren Zeger Zeilemaker en Erik Eefting. Deze speurneuzen hadden ook nog eens de snelste benen. Zij kregen uit handen van Henk ter Veen een waardebon van elk € 20,00 van Run2Day uit Assen.

Na de uitreiking werd de soep geserveerd en konden we allen een paar broodjes nuttigen. Het was een geslaagde en leuke ochtend.