Loopgroep Gieten doet mee aan Bevrijdingsestafette Wageningen – Aa en Hunze

Acht hardlopers van de Loopgroep Gieten doen op 5 mei mee aan de bevrijdingsestafette van Wageningen naar Aa en Hunze. De lopers brengen in de estafette het bevrijdingsvuur naar Aa en Hunze, waar het vuur over vier herdenkingsplaatsen in de gemeente wordt verspreid.

Op 5 mei 1945 werd in Wageningen de capitulatie getekend die een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Daarom wordt op Bevrijdingsdag het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen over Nederland verspreid door hardlopers. Om 00.00 uur geeft Arno Brok, commissaris van de Koning in Friesland, het startsein van de estafette bij hotel De Wereld.

Route
De route voor de lopers uit Aa en Hunze gaat via Ede, Apeldoorn, Zwolle en Meppel naar voormalig kamp Westerbork in Hooghalen. Hier wordt stilgestaan bij de bevrijding. Onder begeleiding van de fietsers van Tour Fiets Club Gieten vervolgen de lopers daarna hun weg om het bevrijdingsvuur te verspreiden in Aa en Hunze. De officiële afsluiting van de estafette is om 19.00 uur bij de Rabobank in Gieten.

Meedoen
Hardlopers die de laatste twintig kilometer willen meelopen, kunnen zich bij kamp Westerbork bij de groep voegen. Het is ook mogelijk om de laatste vier kilometer mee te lopen vanaf Eexterhalte en basisschoolkinderen kunnen aansluiten bij Profile Gieten. De verwachte aankomsttijd is om 19.00 uur bij de Rabobank in Gieten. Hier zal wethouder Bas Luinge de lopers verwelkomen. Muziekvereniging Togido geeft daarna een bevrijdingsconcert.

Clinics
Om basisschoolkinderen uit Gieten de mogelijkheid te geven mee te doen aan deze bevrijdingsloop, kunnen ze meedoen met verschillende hardloopclinics. Deze clinics worden tijdens de gymlessen van de basisscholen verzorgd door de Loopgroep Gieten in de weken voor de meivakantie.

Tijden op een rij
00.00 uur vertrek uit Wageningen
17.15 uur aankomst kamp Westerbork
17.30 uur vertrek vanaf kamp Westerbork
18.30 uur aankomst Eexterhalte
18.40 uur aankomst Profile Gieten
19.00 uur aankomst Rabobank

Introductie Loopgroep Gieten

Loopgroep Gieten is dé hardloopvereniging van Gieten.

 

Loopgroep Gieten is een gezellige, actieve hardloopvereniging, voor beginnende, ervaren en herintredende hardlopers in de regio in Gieten en omstreken.

De vereniging is in 2011 opgericht en geniet een toenemende belangstelling.  Naast de wekelijkse trainingen worden er verschillende andere activiteiten aangeboden, zoals gezamenlijke duurlopen (ook met andere verenigingen), de organisatie van bootcamptrainingen, het organiseren van De Drie Meren Cross (onderdeel van het Geopark Crosscircuit) en De Zweedse oriënteringsloop. En eventueel meedoen met lokale hardloopwedstrijden!

We trainen ’s winters op verlichte wegen in het dorp en ’s zomers in het Gieterbos (nabij Eexterhalte en/of ’t Nije Hemelriek)

Sportmassage Eext-Gieten

Sportmassage Eext-Gieten, meer info? klik hier

Voedingsadvies Studio-Lijn Gieten

Voedingsadvies, meer info? klik hier

Hardloop Trainingen

Voor informatie over de training: klik hier

Aanmelden als nieuw lid: klik hier

Bootcamp, algemene informatie en inschrijven

Voor algemene informatie over de Bootcamp: klik hier

 

Bootcamp 2019 voorjaar, start 16 april, aanmelden kan nog: vul het aanmeldformulier in met omschrijving “Bootcamp voorjaar 2019”: klik hier

Bootcamp 2018

Elke dinsdag, vanaf 11 september 2018
Locatie: sportterrein VV Gieten
Trainer: Jan Vreugdenhil

Geopark Hondsrug Cross Circuit
Een prachtig cross circuit in het Geopark De Hondsrug. Geschikt voor beginnende als ervaren hardlopers. Mooie wedstrijden om je conditie in de wintermaanden te verbeteren. Gewoon lekker mee doen! Noteer de data.
  • Cross Circuit Geopark Hondsrug
  • Facebookpagina Loopgroep Gieten
    Sponsoren