Programma Bevrijdingsloop LoopgroepGieten 2019

Uitnodiging voor de fietsers en lopers vanaf kamp Westerbork, Rolde of Eexterhalte op bevrijdingsdag 5 mei 2019

Hierbij nodigen we de fietsers uit om het vuur vanaf kamp Westerbork verder te verspreiden binnen de gemeente Aa en Hunze. De fietsers verspreiden het vuur naar de dorpen Gasselternijveen, Gasselte, Grolloo, Rolde en Eext.
De lopers nodigen we uit om ons te vergezellen op de laatste kilometers van de bevrijdingsestafette.

Verwachte aankomst is 16:15 uur 5 mei bij kamp Westerbork. I.v.m. de voortgang aanwezig zijn een kwartier voor de verwachte aankomst. Verzamelen voor de hoofdingang. De overdracht van de vlam aan kamp Westerbork aan medewerker Jolien zal ongeveer 5 tot 10 minuten in beslag nemen en dan vertrekken we uiterlijk om 16:30 uur.
Gezien de afstand en de tijd die ons nog rest is het verzoek dat de lopers die meelopen vanaf Westerbork ongeveer tempo 6 minuten per kilometer kunnen lopen.

Het volgende opstappunt en wisselpunt voor de estafetteloper is bij de molen in Rolde, verwachte aankomst en vertrek 17:30 uur. Ook hier een kwartier van te voren aanwezig zijn.

Het laatste opstappunt is bij de Eexterhalte dit is geen wisselpunt. Verwachte aankomst 18:15 uur. Aangezien dit geen wisselpunt is graag klaar staan bij de weg zodat we door kunnen rennen.

Bij de parkeerplaats van Profile in Gieten zullen de schoolkinderen en de fietsers zich verzamelen. Vanaf hier lopen alle lopers, schoolkinderen en fietsers naar de Brink start 18:45 uur.

Overdracht van het vuur zal door een loper van loopgroep Gieten gedaan worden aan wethouder Co Lambert.

De aankomst en vertrektijden staan hieronder weergegeven in een schema.
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de route zie onderstaande link
//afstandmeten.nl/index.php?id=2379553

Locatie                           Aankomst   Vertrek
Kamp Westerbork          16:15 uur         16:30 uur
Molen Rolde                    17:30 uur         17:30 uur
Eexterhalte                      18:15 uur          18:15 uur
Parkeerplaats Profile     18:30 uur         18:45 uur
De Brink Gieten              19:00 uur

Dankzij de volgende sponsoren is dit evenement gerealiseerd:

EP Gieten, Jumbo Abbas, Profile Fietsspecialist, Sportmassage Eext-Gieten, Het Andere Hout, Van Seijen Bloemen, Gemeente Aa en Hunze en Togido Eext.

       

 

 

Introductie Loopgroep Gieten

Loopgroep Gieten is dé hardloopvereniging van Gieten.

 

Loopgroep Gieten is een gezellige, actieve hardloopvereniging, voor beginnende, ervaren en herintredende hardlopers in de regio in Gieten en omstreken.

De vereniging is in 2011 opgericht en geniet een toenemende belangstelling.  Naast de wekelijkse trainingen worden er verschillende andere activiteiten aangeboden, zoals gezamenlijke duurlopen (ook met andere verenigingen), de organisatie van bootcamptrainingen, het organiseren van De Drie Meren Cross (onderdeel van het Geopark Crosscircuit) en De Zweedse oriënteringsloop. En eventueel meedoen met lokale hardloopwedstrijden!

We trainen ’s winters op verlichte wegen in het dorp en ’s zomers in het Gieterbos (nabij Eexterhalte en/of ’t Nije Hemelriek)

Sportmassage Eext-Gieten

Sportmassage Eext-Gieten, meer info? klik hier

Voedingsadvies Studio-Lijn Gieten

Voedingsadvies, meer info? klik hier

Hardloop Trainingen

Voor informatie over de training: klik hier

Aanmelden als nieuw lid: klik hier

Bootcamp, algemene informatie en inschrijven

Voor algemene informatie over de Bootcamp: klik hier

 

Bootcamp 2019 voorjaar, start 16 april, aanmelden kan nog: vul het aanmeldformulier in met omschrijving “Bootcamp voorjaar 2019”: klik hier

Bootcamp 2018

Elke dinsdag, vanaf 11 september 2018
Locatie: sportterrein VV Gieten
Trainer: Jan Vreugdenhil

Geopark Hondsrug Cross Circuit
Een prachtig cross circuit in het Geopark De Hondsrug. Geschikt voor beginnende als ervaren hardlopers. Mooie wedstrijden om je conditie in de wintermaanden te verbeteren. Gewoon lekker mee doen! Noteer de data.
  • Cross Circuit Geopark Hondsrug
  • Facebookpagina Loopgroep Gieten
    Sponsoren